Feesten tegen slavernij.
Doordat de slavernij is afgeschaft, herdenken nog veel mensen de tijd die de slaven vroeger hebben meegemaakt, door verschillende feesten. hier staat informatie over een van de feesten dat word gevierd om de slavernij te herdenken in Nederland.
Keti-Koti
Op 1 juli 1863 schaft Nederland de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen en in Afrika. Na 200 jaar slavernij zijn ze eindelijk weer vrij. Door die reden wordt er sinds 1 juli 1863 een feestdag gevierd, namelijk Keti-Koti. Het grootste feest ter herdenking van de slavernij dat in Nederland wordt gevierd.
Het feest Keti-Koti, is bedacht om de slaven te herdenken die in de tijd van de slavernij zijn gemarteld of zijn gedood. het is bedacht door Surinamers, maar vele andere Antillianen, Afrikanen en Nederlanders gaan ook na https://ar dit feest. Ze hebben het feest Keti-Koti genoemd, omdat het staat voor de gebroken ketenen, dus de vrijheid. Keti-Koti is een vrolijk feest met veel met veel muziek en gezelligheid. Het feest Keti-Koti werd lang alleen in Suriname gevierd, maar sinds 2002 ook in de grote steden in Nederland, en sinds 2009 ook in de noordelijke en zuidelijke steden van Nederland. Doordat het nu overal in Nederland wordt gevierd, is er voor de Surinamers, Antillianen en de mensen met een Afrikaanse afkomst het een grote erkenning voor hun verleden, dat men vroeger als slaaf gemarteld werd, maar dat ze nu met respect worden behandeld en dat ook Nederlanders met een Nederlandse afkomst, het feest met respect meevieren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb